Ryssland kommer att förlora

Till er vänner som följer utvecklingen i Ukraina. Tack för ert stöd sedan krigets början. Nästa vecka och USA:s nästa val kommer att vara avgörande, inte bara detta krig, utan för den globala säkerhetsordningens framtid. Men trots de storskaliga politiska skeendena är din dagliga insats avgörande och viktig. Vi fortsätter att arbeta och vi åstadkommer resultat!

Vi tror på demokratins kraft. Vi vet också att våra allierade kommer att stå fast och följa dess inneboende styrka och grundtanke. Amerika och Europa hjälpte tillsammans till att besegra Sovjetunionen – något som många ansåg vara omöjligt. Det gav en oöverträffad frihet och välstånd till miljoner i de före detta sovjetländerna. Nu framträder återigen de där ögonblicken kring 1989 där den hela fria världen tillsammans kan stå på rätt sida av historien. Samtidigt, kom ihåg att vi inte behöver slåss. Vi behöver inte offra oss. Det gör Ukraina åt oss och allt de behöver är vårt och våra allierades stöd. 

Republikaner i USA frågar sig nu: Vad hade Reagan gjort? Men låt oss här i Norden bortse från de reflektionerna, låt oss kraftfullt hjälpa till att riva den hemska muren tillsammans ännu en gång!

Ryska pansarvrak utanför Kyiv. Foto: Volodomyr Zelensky

Ryssland på väg mot nederlag
Medan ryska enkla troll fortsätter att gnälla om ”Ukraina borde sluta tigga om vapen”, ”Ukraina har slut på ammunition”, ”Ukraina borde försöka förhandla”, kom ihåg att ansatser som dessa är milt uttryckt störande prognoser på tveksam grund för vårt viktiga arbete för frihet, internationella framgångar och välstånd.

Experter uppskattar att Ryssland bara har maximalt ett årslager kvar av sin reservarsenal. Trots att USA inte har levererat bistånd till Ukraina sedan NOVEMBER, har Ukraina hållit tillbaka de ryska styrkorna. Ryssland tigger om vapen från Kina, Iran och NORDKOREA. Om Ryssland inte fick vapen från sina nya överherrar skulle kriget i Ukraina vara över.

De logistiska problem som Ryssland stod inför i början av kriget har inte åtgärdats. De har inte lärt sig tillräckligt. Medan Ryssland nu anpassar sin drönarteknologi ligger de mil efter Ukraina. I kombination med attackerna mot oljeraffinaderier står Ryssland inför ett betydande logistiskt problem – förmodligen är det därför man inte ser sina trupper gå långt framåt. De har inte full kapacitet att göra det.

Även med alla sina enorma storskalighet, sina många fördelar och tillgångar förlorar Ryssland fortfarande tusentals soldater varje vecka, ja snudd på dagligen. Och Ryssland har fortfarande inte åstadkommit några betydande militära vinster i Ukraina, förutom enorm skadegörelse. Tomma åkrar och byar är inte taktiskt eller materiellt betydelsefulla för deras krigförings storslagna plan. En angripare som förlorar tusentals män varje vecka, skulle förmodas att göra det för att knäcka den utmålade fiendens huvudstyrka. Men verkligheten är att Ryssland inte är i närheten av att ens ta huvudstaden i Zaporizhzhya oblast.

Ukraina håller ut
Ukraina har hållit Ryssland tillbaka med crowdfundade, folkbyggda drönare. Ukraina kommer att få F-16. Ukraina kommer att få långdistansartilleri. Vad kommer att hända då? När vapnen väl börjar strömma till Ukraina – och de kommer att göra det – då kommer detta krig att vända igen.

På kort sikt kan det vara svårt för Ukraina, men det är mycket mörkare för Ryssland. Skillnaden är att Ryssland på lång sikt oundvikligen kommer att förlora, som sovjeterna i Afghanistan. Det bästa scenariot för Ryssland är att det blir en vasallstat för Kina (Ryssland är hart nog redan där), som det var för mongolerna på 1200-talet. I värsta fall kommer Ryssland att brytas ner i flera furstendömen som liknar kollapsen av Sovjetunionen.

Det kan vara svårt att bedöma vad som är mest troligt, men en sak är säker, man måste vara fullständigt bergtagen för att tro att Ryssland kommer att klara sig ur det här med allt annat än ett stort nationellt nederlag.

Hopp mot ondska
Skriv upp följande: Rysslands nederlag betyder den inkarnerade ondskans nederlag. Detta är den tydligaste och mest entydiga manifestationen av ondska sedan nazisterna under andra världskriget och Sovjetunionen. Rysslands nederlag kommer att ge utveckling och en sedan länge välförtjänt fred, inte bara till Ukraina utan till Europa. Mer än så kommer Rysslands misslyckande att slå ett förkrossande slag mot de auktoritära regimer som tror att de kan terrorisera världen. Irans attacker mot Israel uppmuntrades av Ryssland. 

För att förhindra ytterligare attacker som denna måste Ryssland besegras. 

Låt oss tillsammans stå fasta och starka gentemot regimer som Kina, Nordkorea och Iran. Låt regimer förstå att demokratin är stark. Låt oss fortsätta att arbeta hårt så att Ukraina vinner. Att demokratin vinner.

Förlora aldrig hoppet. 

Vi som privatpersoner kan inte försörja de ukrainska brigaderna med artilleriammunition. Men vi kan göra annat, som också gör skillnad på riktigt. Stöd till sjukvårdare i Ukraina som rehabiliteras i Sverige kan du läsa mer om här: www.repower.ngo.

Genom denna organisation gör Sverige en viktig insats för kämparna i Ukraina.

Järven
Ideellt engagerad i Ukrainas kamp

Lämna en kommentar